Mini Tarty czekoladowe
Wow, czy wy jesteście kiedykolwiek cierpliwi! Naprawdę przepraszam, że tak długo kazałem wam wisieć; obiecuję, że to się już nigdy nie powtórzy, dobrze? Cóż... er... może! Nie aż tak długo! ???? Więc KONIECZNIE, daję wam drugi deser, który zrobiłam na Wielkanoc w tym roku. Tak, tak. Dobrze to przeczytaliście. Zdarzyło mi się zrobić DWA desery na jedną, tę samą okazję. Jak na dziewczynę, która nie chce już tak często robić deserów, naprawdę poszłam na całość, prawda? Na swoją obronę dodam, że tuż przed Wielkanocą natknęłam się na dwa niesamowicie wyglądające przepisy na desery i nie mogłam się zdecydować, który z nich chcę wypróbować najbardziej. Więc zdecydowałam się na oba. Poza tym, tego dnia miałam mieć towarzystwo, więc to nie jest tak, że utknęłam jedząc je wszystkie dla siebie! Plus hej, pomimo zrobienia dwóch deserów, nadal byłam niesamowicie grzeczną dziewczynką, wiecie dlaczego? Pozwólcie, że poświęcę Wam chwilę, aby Wam o tym opowiedzieć. Zaprosiłam moją mamę i jej chłopaka, aby zjedli z nami kolację w Wielkanocny wieczór. Ponieważ moje urodziny miały być dopiero za kilka dni, moja mama z całego serca zasugerowała, że to oni zajmą się deserem. Teraz, coś, co powinieneś wiedzieć, to to, że chłopak mojej mamy nie tylko jest certyfikowanym cukiernikiem i czekoladnikiem, ale także był... moim nauczycielem w czasach, kiedy sama chodziłam do szkoły cukierniczej! Więc powiedzmy, że facet wie coś lub dwa o sztuce robienia dekadenckich deserów!
Cóż... mimo, że było to trudne i mimo, że czułam się z tym naprawdę źle, z szacunkiem odrzuciłam ich hojną ofertę. Minęło 6 tygodni odkąd ostatnio jadłam cokolwiek z jakimkolwiek cukrem i czułam się tak dobrze, tak swobodnie, że nie chciałam musieć stawić czoła tej złej pokusie. Wiedziałam, że jeśli postawi się przede mną tort, nie będę w stanie się oprzeć. Miałam zamiar się złamać. To było nieuniknione. Poza tym, hej, to byłoby niegrzeczne nie zjeść chociaż JEDNEGO kawałka tortu, który został przygotowany specjalnie dla mnie, prawda? Więc trzymałam się mojego początkowego planu i zrobiłam te małe chłopaki, które zostały zainspirowane przez super słodkie i urocze Bezzbożowe Cytrynowe Ciasteczka Cookie Tarts Leanne, jak również Kokosowe Magiczne Brownie Bars, które zostały zainspirowane przez niesamowicie wyglądające Magiczne Brownie Bars Juli. Tak jak nie mogłam się zdecydować, które z nich najbardziej chciałam spróbować, tak samo nie mogę się zdecydować, które z tych dwóch najbardziej mi smakowało. Jedną rzeczą, którą mogę powiedzieć, jest to, że nie zmieniłabym ani jednej rzeczy w tych małych czekoladowych ciasteczkach.
Uwielbiam to, jak gęsta, krucha i intensywnie czekoladowa jest część ciasteczkowa i jak pięknie kontrastuje ze świeżym, bogatym i kremowym, rozpływającym się w ustach kremem czekoladowym. Ponownie, jest to deser, który nie zawiera żadnego cukru, z wyjątkiem tego, który jest naturalnie obecny w daktylach, więc nie jest przesadnie słodki. Jeśli jesteś fanem mlecznej czekolady, to mogą nie być twoje ulubione. Ale jeśli, tak jak ja, kochasz swoją czekoladę naprawdę, NAPRAWDĘ ciemną, to na pewno zakochasz się w nich po uszy. Aha, jedno słowo porady, jeśli masz zamiar zrobić te: upewnij się, że masz pełny tłuszcz w puszce mleka kokosowego. Im wyższa zawartość kokosa, tym lepiej. Ten, którego użyłam to 70% mleka kokosowego, 30% wody. Mleko kokosowe zawsze rozdziela się na śmietanę i wodę, jeśli pozostawimy je na jakiś czas w spokoju, a część śmietany staje się naprawdę twarda, jeśli schłodzimy ją przez kilka godzin. Dla tego przepisu, będziesz chciał użyć obu składników oddzielnie, więc upewnij się, że nie potrząsasz puszką, włóż ją do lodówki na noc i odwróć do góry nogami tuż przed otwarciem. W ten sposób woda znajdzie się na wierzchu kremu i będziesz mógł łatwo przelać ją do osobnego pojemnika. A jeśli zdarzy ci się wypić trochę za dużo tej wody, nie wyrzucaj jej. Po prostu wypijcie ją lub wykorzystajcie w innym przepisie. I na koniec, jeszcze jedna myśl... Możesz chcieć trzymać je z tyłu lodówki... jak WAAAAY z tyłu. Możesz po prostu nie chcieć widzieć ich pięknej twarzy tak często. Ponieważ możesz po prostu docenić je trochę za bardzo! Just sayin', ya know! ???? Print Recipe Rate this Recipe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #9e925e; }0 z 0 votes Mini Chocolate Cookie Tarts Servings: 20 filiżanek ciasteczek SkładnikiDla filiżanek ciasteczek1/2 dojrzałego awokado1 całe jajko1/4 filiżanki pasty daktylowej1 filiżanki mąki migdałowej1/2 filiżanki mielonych orzechów laskowych1/4 filiżanki organicznego kakao w proszku1/4 filiżanki organicznej mąki kokosowej1/4 łyżeczki sody oczyszczonej1/4 łyżeczki soli himalajskiej lub nierafinowanej soli morskiejDla kremu1 puszka, 14oz pełnotłustego mleka kokosowego, schłodzone przez noc1/4 filiżanki ciemnego kakao w proszku1 łyżka naturalnego masła orzechowego1/4 filiżanki wody z schłodzonego mleka kokosowego1/4 filiżanki pasty daktylowejCzubek himalajskiej lub nierafinowanej soli morskiejDla mżawki (całkowicie opcjonalnie)1 łyżka organicznego kakao w proszku1 łyżka oleju kokosowego, roztopionego1 łyżka niepasteryzowanego płynnego mioduInstrukcjeDla kubków na ciasteczkaPrzygotować piekarnik do 350F; Lekko natłuścić mini foremki do muffinek olejem kokosowym.W misce robota kuchennego połącz awokado, pastę daktylową i jajko i przetwarzaj aż do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji.Tymczasem w osobnej misce połącz mączkę migdałową, zmielone orzechy laskowe, kakao w proszku, mąkę kokosową, sól i sodę oczyszczoną, wymieszaj trzepaczką aż do uzyskania bardzo dobrej kombinacji.Dodaj suche składniki do mokrych, które są już w robocie kuchennym i przetwarzać na pulsie, aż po prostu włączone, nie więcej.Naciśnij to ciasto do 19 mini kubków muffin (wiem, dziwna liczba!), a następnie, używając zaokrąglonego obiektu, takiego jak koniec dużej drewnianej łyżki lub małego tłuczka, delikatnie naciśnij na środku każdego "cookie", aby zrobić ładne okrągłe wgłębienie.Piec w rozgrzanym piekarniku przez 12 minut. Studzić na patelni przez 5 minut, następnie delikatnie wyjąć kubki z patelni; Umieścić je na stojaku do chłodzenia i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.Na kremOdwróć puszkę mleka kokosowego dnem do góry i ostrożnie otwórz. Przenieś wodę, która jest na powierzchni do małej miski. Odmierz ¼ szklanki wody i dodaj ją do małego robota kuchennego. Dodaj kakao w proszku, masło orzechowe, pastę daktylową oraz sól i przetwarzaj aż do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji.Dodaj zarezerwowaną, schłodzoną śmietankę kokosową i wznów przetwarzanie, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.Przelej śmietankę do worka do dekoracji i nałóż na każde ciasteczko czekoladową polewę.Na mżawkęAby przygotować mżawkę, zmieszaj kakao w proszku, roztopiony olej kokosowy i miód w małej misce do uzyskania gładkiej konsystencji.Przelej sos czekoladowy do wyciskanej butelki. Umieść czekoladowe ciasteczka na stojaku i polej je sosem czekoladowym. Przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku. Te filiżanki można przechowywać do tygodnia (i tylko wydają się być coraz lepsze z każdym dniem...) UwagiAdaptacja z Healthful Pursuit's Lemon Cookie Tarts Autor: Sonia! The Healthy Foodie Jeśli wypróbowałeś ten przepis, proszę poświęć minutę, aby ocenić przepis i daj mi znać, jak poszło dla Ciebie w komentarzach poniżej. To zawsze taka przyjemność usłyszeć od Ciebie! Możesz również FOLLOW ME na PINTEREST, FACEBOOK, INSTAGRAM i TWITTER po więcej pysznych, zdrowych przepisów! 10.1Kshares
Komentarze (0)